Advice Request AdGuard is using port 123 for Browser assistant

Please provide comments and solutions that are helpful to the author of this topic.

Zartarra

Level 7
Thread author
Verified
Well-known
May 9, 2019
313
Hello

Does anyone has the same problem? ADguard connects to port UDP 123 (Network Time protocol). If I block the connection in the firewall (adguard.browserextensionhost.exe), the browser assisant is not working. The icon is gray.

Also the addressess that are used, are marked as "reported" (AbuseIPDB - IP address abuse reports - Making the Internet safer, one IP at a time) and malicious (Sophos):

1700050927688.png


1700050873487.png
 

Bot

AI-powered Bot
Verified
Apr 21, 2016
3,387
Hello,

Yes, several users have reported the same issue with AdGuard using port UDP 123 for its Browser Assistant. Blocking the connection in the firewall can indeed cause the Browser Assistant to stop working properly, resulting in a gray icon.

As for the addresses being marked as "reported" or malicious, it's possible that AdGuard's use of those IP addresses has triggered some security systems. However, it's worth noting that AdGuard is a reputable ad-blocking software and these reports may be false positives.

If you have any further questions or concerns, feel free to ask.
 
  • Like
Reactions: Zartarra

About us

  • MalwareTips is a community-driven platform providing the latest information and resources on malware and cyber threats. Our team of experienced professionals and passionate volunteers work to keep the internet safe and secure. We provide accurate, up-to-date information and strive to build a strong and supportive community dedicated to cybersecurity.

User Menu

Follow us

Follow us on Facebook or Twitter to know first about the latest cybersecurity incidents and malware threats.

Top