Status
Not open for further replies.

Mateotis

Level 10
Hey everyone. :)

So I've been scanning/testing malware packs for a week or two now, but yesterday I noticed something strange. I have a few AV context menu entries for easier work, precisely I have one for Bitdefender, Malwarebytes and Tiranium. It works with BD, however when I try to scan with the other two, the following happens:


As you can see, I click on "Scan with Malwarebytes Anti-Malware" (everything is in Hungarian).

MBAM opens, but it finishes the scan in a whooping 4 seconds, saying it scanned 0 files!

Tiranium does the same.

Anyone knows why does this occur and how to fix it?
 

Venhiem

Level 3
Might be that you don't have privileges on the files being scanned and/or the context menu shortcut for MBAM and Tiranium has limited privileges?
 

Venhiem

Level 3
That I don't know ... but I think the shortcuts must be located somewhere? In some far and hidden folder? Because there are a number of CM editors around, they must have some way to edit CM shortcut?
 

Mateotis

Level 10
That I don't know ... but I think the shortcuts must be located somewhere? In some far and hidden folder? Because there are a number of CM editors around, they must have some way to edit CM shortcut?
Now that you say, I've saw one of the shortcuts having the tag "Administrator" attached to them while viewing them in CCleaner. Maybe I could edit the rest to have it too...
 

Venhiem

Level 3
@Mateotis- I think I've got a way. For an example I'll show how I elevated ESET Smart Security's right click search option, you can try the same with MBAM. In regedit, navigate to
Code:
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\
Then, choose the one you want to elevate, e.g "ESET Smart Security - Context Menu Shell Extension". Right-click, permissions, then give it Full-Control for every user.



Off to bed for now I'll check back tomorrow.
 
Last edited:

Malware1

New Member
Nope, works fine with folder with spaces for me!

You aren't using Windows 8, anyway the issue happens probably only for me and Mateotis. Maybe one of the programs we both use makes conflicts. :)
Can anyone with W8 confirm that?
 
Status
Not open for further replies.