Update Comodo Internet Security v10.0.2.6408 Released

R

Raka Daku

Guest
#1
Comodo Internet Security v10.0.2.6408 Released - News / Announcements / Feedback - CIS

Hi All,
We are happy to announce release of v10.0.2.6408 to all users.

As mentioned before, this update has been released to all users.

Following is change list on top of previously released v6396.

Fixes:
1.
In website filtering, newly imported lists disappears upon re-boot as reported here.

2.
Right click scan is supposed to check AV updates before scanning files as "Manual Scan" option has related flag enabled in settings.

3.
Installation over older version using web installer was failing in previous release.

4.
In Windows 10 RS3, when alert asking action to be taken on unknown installer execution appeared, even if user opted to run with unlimited access, installer ran in Sandbox.

Online Setups:
Comodo Internet Security Premium
https://download.comodo.com/cis/download/installs/5070/web/cispremium_installer.exe
Size: 5.3M (5,498,096 bytes)
MD5: 9f53d517a7786d487290ace2311f0ac7
SHA1: ee0b36aeed9dc8eaadc12955090488378ad35006

Comodo Antivirus
https://download.comodo.com/cis/download/installs/5070/web/cav_installer.exe
Size: 5.3M (5,498,096 bytes)
MD5: aa2d7afdc21c1f3da432a88e4bd3dfd7
SHA1: ac0addca8aa0dc8da410b96b6bde9872a7d12b45

Comodo Firewall
https://download.comodo.com/cis/download/installs/5070/web/cmd_fw_installer.exe
Size: 5.3M (5,498,096 bytes)
MD5: d0fa75ca2d160f5061a2c9a4adb14c12
SHA1: 84cb2279a0374d7b61fe1776708b1a98b3c9c7d3

Comodo Offline Installer
Comodo Internet Security Premium (Comodo Firewall and Comodo Antivirus Only)
https://download.comodo.com/cis/download/installs/5070/web/cispremium_only_installer.exe
Size: 70M (72,792,576 bytes)
MD5: 6a8e02c2bd2500045a0811e0f1e741fc
SHA1: abdbb6d0803735c4b0598e63aada91f4d95d73fd

We appreciate all the feedback and support we received in last weeks during RC and Beta testing.
Please share your feedback if you have updated from last major v6294.

Thanks
-umesh
 

cruelsister

Level 36
Content Creator
Verified
Joined
Apr 13, 2013
Messages
2,577
#3
Even though I am presently bleary eyed and wine-addled, I attempted the update to the new version through the internal updater. After a fast install and reboot all was kinda-sorta as it should be. All of my previous Firewall preclusions were still in place, but I did have to set Auto-Containment back to Restricted (the update seems to set it at the default of Partially Limited which totally blows). But this just takes about 5 seconds to change.

And amazingly enough they listened to me and we can now get rid of stuff that has been taking up space in the Blocked Applications list! Yeah!!!

I'm still in Love...
 

shmu26

Level 67
Content Creator
Verified
Joined
Jul 3, 2015
Messages
5,640
OS
Windows 10
#7
Woodrow- As I said, I was wine-addled. Perhaps either I or Ophelia (my cat) had set it at PL previously during a test and forgot to reset it.

On the other hand it may be the onset of early senility...
I saw the same PL behavior as you, but I did the update like this:
1 uninstall old Comodo
2 reinstall new Comodo
3 import config and file list
Not sure if what I saw was expected behavior or not.
Also not sure if this is a smart way to do an update.
 

cruelsister

Level 36
Content Creator
Verified
Joined
Apr 13, 2013
Messages
2,577
#8
Shmu- Seriously- I initially tried the internal updater on my production machine first (needless to say I had disk images in place- both a Macrium and a Symantec) and found that it did update marvelously except for the Auto-containment change. What you did (an uninstallation followed by a fresh install) was total wisdom in the past, but seemingly unneeded for this particular build change.

I actually found that this major build update to be far less problematic than those in the past; but please note that I personally don't waste any time or effort on other setting changes that are frequently (and unnecessarily) espoused by others.

Meghan
 

cruelsister

Level 36
Content Creator
Verified
Joined
Apr 13, 2013
Messages
2,577
#10
T- On the main GUI there is (on the lower left right below the Network Intrusions) a list of the applications that Comodo has blocked in the past. Formerly these just accumulated in place even if they were resolved (or unneeded); now they can be removed with a right click. Not really in any way an issue, but I like to keep things clean.

M
 

novocaine

Level 4
Verified
Joined
Aug 19, 2016
Messages
176
OS
Windows 7
Antivirus
Kaspersky
#13
I had to do clean install, because this appeared after updating

edit : image doesnt show up
capture
 
Last edited:

Telos

Level 12
Verified
Joined
Jan 29, 2017
Messages
573
#14
I had apps shown as running in the container, even though I had erased them. Their presence was confirmed in KillSwitch. Only on reboot did these vanish. Fluke? IDK.
 
Joined
Apr 16, 2017
Messages
308
OS
Windows 7
#15
I'm confused at the moment. Been running cf@cs for some months. the about says I'm running 10.0.1.6294. I hit the internal update button and it checks and comes back that it is current. So the internal updater is not working on my older version..6294? So I downloaded and holding 10.0.2.6408 cf installer and checked its hash, and holding status quo for now. Do I uninstall my old version first, or just run the new installer? Sorry in advance if this is an overly obvious question. thanks.
 
Joined
Apr 16, 2017
Messages
308
OS
Windows 7
#16
I'm confused at the moment. Been running cf@cs for some months. the about says I'm running 10.0.1.6294. I hit the internal update button and it checks and comes back that it is current. So the internal updater is not working on my older version..6294? So I downloaded and holding 10.0.2.6408 cf installer and checked its hash, and holding status quo for now. Do I uninstall my old version first, or just run the new installer? Sorry in advance if this is an overly obvious question. thanks.
EDIT: I installed 10.0.2.6408 over my previous version, and seems ok. I had to tweak some of CS settings as mentioned above. I was not aware that the updater in my previous version was not working.
 

Similar Threads

Similar Threads

Latest Posts

Latest Threads