Status
Not open for further replies.
Joined
Mar 6, 2012
Messages
99
#1
My Avast Internet Security has stopped working completely, its saying that the avast service has stopped, I had a look in services and it's enabled, I have also tried reinstalling it can anyone help me out?
 

Attachments

malbky

New Member
Joined
Jun 23, 2011
Messages
969
#2
RE: My Avast Internet Security has stopped working

What exactly has happened? Any error messages are shown?
Try the following, right click on avast icon and select exit and then try to again open avast from the desktop.
Check if you have valid license key or has the trial has expired.
Go to add or remove programs and then click on avast and repair it.
Actually you have posted this query in the wrong thread. Your query will mostly be moved by a mod to the proper place so dont be surprised if you dont find it.
Just search for it using the search function.
 
Joined
Mar 6, 2012
Messages
99
#3
RE: My Avast Internet Security has stopped working

its saying that the avast service has stopped, I had a look in services and it's enabled.
 

mercurial

New Member
Joined
Oct 3, 2012
Messages
446
#4
RE: My Avast Internet Security has stopped working

Could you provide some further details? like some screenshot?.

These could be some of the problems which you can troubleshoot:

1. Remove any previous installation of your previously installed antivirus
https://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=574

2. Check if your product is registered, Avast Free AV comes for 30 days unless registered. Check your registration status.

3. Check you Avast version, try updating it to version 7 if your running and older version you can download a fresh version from here http://www.avast.com/en-in/index

4. If the above 2 fails, try a fresh installation of Avast after uninstalling it.
 

mercurial

New Member
Joined
Oct 3, 2012
Messages
446
#6
RE: My Avast Internet Security has stopped working

carl fish said:
how do I post a screenshot?
press the "Print Screen" button next to F12, open MS Paint and paste it ( CTRL + V or Right Click > paste ) Then just save that is jpeg format and post it :). Hope that helps
 
Joined
Mar 6, 2012
Messages
99
#7
RE: My Avast Internet Security has stopped working

I have taken a snapshot of my avast, I have tried reinstalling it didn't work
 

Attachments

Joined
Mar 6, 2012
Messages
99
#8
My Avast Internet Security has stopped working completely, its saying that the avast service has stopped, I had a look in services and it's enabled, I have also tried reinstalling it didn't fix the problem I have have a snapshot, can anyone help me out?
 

Attachments

mercurial

New Member
Joined
Oct 3, 2012
Messages
446
#9
Hmmmm, can you show a screen of summary as well?...is your registration updated? Did you a fresh install or just reinstalled it (repiar)?
 

mercurial

New Member
Joined
Oct 3, 2012
Messages
446
#11
You can try manually updating it from here see if that helps
http://www.avast.com/download-update

You can also try updating it's components
https://support.avast.com/index.php?languageid=1&group=eng&_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=1050

If the above 2 fail try uninstalling it from Safe Mode and do a fresh install:
1. Start in Safe Mode. How to Boot into Safe Mode
2. Use Avast Uninstall Utility Avast Uninstall Utility
 

McLovin

Level 73
AV-Tester Advanced
Verified
Joined
Apr 17, 2011
Messages
8,570
Operating System
Windows 10
Antivirus
Trend Micro
#12
My thing would be try rebooting it and see if that helps.
 

Syntax

New Member
Joined
Feb 4, 2012
Messages
250
#14
What OS are you using?

If the method mercurial didn't work then try visiting the avast forum.
 

Umbra

Level 85
Content Creator
Verified
Joined
May 16, 2011
Messages
19,007
Operating System
Windows 10
#15
1- uninstall it with any Avast uninstall utility: http://www.avast.com/uninstall-utility

2- reboot in safe mode and scan with MBAM,

3- reboot normally, clean the registry leftovers with Ccleaner (dont forget to backup the registry base)

4- reboot, disable any active security softwares. (windows defender, etc...EAM flagged one Avast file as malicious)

5- Install it calmly and read before clicking next. let avast finish its installation.

5- reboot again.
 

malbky

New Member
Joined
Jun 23, 2011
Messages
969
#16
I had posted on this thread, then it was moved and i lost the post :(
NP you guys covered what I wrote
 

Exterminator

Super Moderator
MalwareTips Team
Verified
Joined
Oct 23, 2012
Messages
12,203
Operating System
Windows 10
Antivirus
Kaspersky
#18
There was a problem with this in Avast a while ago with an update.You can try this and see if it helps.
1. go to control panel and uninstall/remove programs

2. find Avast and click uninstall/change{depends on OS but will be similar}

3.When the avast! Setup Wizard appears, select the option 'Update (Update components)



4.click next

5.After the update is successfully completed, click 'Finish', and then reboot your computer

The unsecured status should be gone
 

mercurial

New Member
Joined
Oct 3, 2012
Messages
446
#19
White Nobster said:
There was a problem with this in Avast a while ago with an update.You can try this and see if it helps.
i already suggested that in his other post :p

http://malwaretips.com/Thread-My-Avast-Internet-Security-is-not-working--11128
 
Joined
Jul 30, 2012
Messages
496
#20
can you relate it to any incident like installing a program etc ???
Please open "event viewer" under "windows logs" --> "Application" do you see any error which corresponds to the time your AVAST started giving you error ???
 
Status
Not open for further replies.