VoodooShield discussion

Status
Not open for further replies.

gorblimey

Level 2
Aug 30, 2017
87
I have encountered the re-registering issue

+1. It's really annoying as there's no way to park the alert out of the way while we exhume our passwords. FWIW, this W7 build is English (Australia), US keyboard.

every app is pinged on the first usage, in spite of several snapshots and advanced snapshots, I'm using the default settings.

VS is telling me it's blocked 12 threats, but I can't see them. ATM it's got no Command Lines listed... (OK, it's got one now, I had to look at my keyboard off the Region and Language Dialog.) What files do you need?
 
Last edited:

danb

From VoodooShield
Verified
Developer
May 31, 2017
846
Yeah,
Yes, every time I get an "unwarranted" ping, I click to allow, then immediately take a snapshot and follow with an Advanced Snapshot to make sure. It seems to work.



I was wondering why the services for ZAM and M B A M were running when they are not providing real-time protection? And maybe they are interfereing with VS? I think I might disable them for a trial period. I'm fairly sure one of them is briefly hanging my box at shutdown.
Yeah, VS 4.0 is going to block a few more items than 3.59. It took a long time to get VS 3.59 so that it is "quiet as a church mouse", and it is going to take a little while to get VS 4.0 to the same point. The best way to explain the reason for this is that I basically "tightened VS's lock" in 4.0 and added a few new security features and checks. So it is going to take a little time to reduce these blocks.

I am not sure what to tell you about ZAM and MBAM. If you completely exit out of VS, or even uninstall VS, do you have the same issue?
 

danb

From VoodooShield
Verified
Developer
May 31, 2017
846
I have encountered the re-registering issue that some of you have talked about. Rebooted the PC yesterday and it's now coming up and asking me to re-register VS with my e-mail/password.
Thank you for letting me know... are you on WiFi? Does your computer have a consistent internet connection? I will tweak this a little more for 4.10 and release it soon... hopefully today or tomorrow. I think the memory usage issue from 4.09 is resolved as well.
 

danb

From VoodooShield
Verified
Developer
May 31, 2017
846
+1. It's really annoying as there's no way to park the alert out of the way while we exhume our passwords. FWIW, this W7 build is English (Australia), US keyboard.



VS is telling me it's blocked 12 threats, but I can't see them. ATM it's got no Command Lines listed... (OK, it's got one now, I had to look at my keyboard off the Region and Language Dialog.) What files do you need?
Yeah, I am getting close to finally fixing the registration issue for good.

If you go into VoodooShield Settings / User Logs, you should be able to scroll vertically and horizontally, and it should tell you what threats were blocked.
 

boredog

Level 9
Jul 5, 2016
419
boredog,
What is the connection please? Under CCleaner applications settings I don't see where I could possibly enable/disable anything related to VS.
Thanks

@danb
FYI I connect with Wi-Fi.

For some reason I don't see his post anylonger.
Yes CCleaner can erase cewrtian areas that contain the VS info but it may have been a different program. That is why I asked.
 

VecchioScarpone

Level 3
Aug 19, 2017
151
I remember something about VodooShield token sometime ago, due to the location of the token, wasn't solved?

CCleaner what will delete of VodooShield? Which path?

If is the case could be set an exclusion in CCleaner.

As I said to @boredog, I cannot see anything related to VS on CCleaner applications settings. I thought he knew but that doesn't seem to be the case.
BTW yes the registration issue was solved on a previous version but it is back for some of us.
 

lowdetection

Level 7
Verified
Jul 1, 2017
335
I can say, that I tested VodooShield on VM when was around one of the first builds v4 inside VM to understand when the algorythms triggered.

I went back on 3.59 then, inside ProgramData there are some files, mainly .dat and .log files, they are never deleted by CCleaner using also WinApp2.ini

I think every problem about registration will be solved once the v4 is finalized.
 

danb

From VoodooShield
Verified
Developer
May 31, 2017
846
That's right! I think a couple of people had some kind of issue like this a few pages back. If we do not hear from who ever it was soon, I will search for it.

Happy Halloween everyone!!!
 

Nocturnalizer

Level 1
Oct 23, 2017
16
Thank you for letting me know... are you on WiFi? Does your computer have a consistent internet connection? I will tweak this a little more for 4.10 and release it soon... hopefully today or tomorrow. I think the memory usage issue from 4.09 is resolved as well.

Sorry Dan, I should have provided more information. I'm on a consistent/ethernet connection on the computer. About the only thing I did is switch from my PC to the TV (I have them both connected to the PC and use one for gaming), signed out to rescale my apps properly and when I came back in it was asking me to re-register. I haven't looked at the CCleaner aspect as mentioned by @boredog (and I do run that program but don't know if I did so prior to that issue popping) so I'll test that out and see if it has any bearing on it.
 

Telos

Level 21
Verified
Content Creator
Jan 29, 2017
1,020
Yes CCleaner can erase cewrtian areas that contain the VS info but it may have been a different program.
At one time Dan stored info in Appdata\Local\Temp, but that was changed (IIRC) to \ProgramData\VoodooShield, so I'm unsure why CCleaner would cause re-registration.
 
  • Like
Reactions: madirish and BryanB

gorblimey

Level 2
Aug 30, 2017
87
If you go into VoodooShield Settings / User Logs, you should be able to scroll vertically and horizontally, and it should tell you what threats were blocked.

Er, that's the point. It doesn't. I do have one entry, splwow64.exe called from Lotus 123. The first instance seemed to be only a few seconds before it blocked, but I allowed 123 anyway and that seems to have been taken as explicitly allowing splwow64. But that is the only sign of a threat!
VSUserLog.png
(A minor problem is the positioning of the bubbles: I've mentioned it previously on That Other Forum, that if the user is over in Beta Carenae doing whatever, the journey back does take time o_O The bubbles do seem to be On Top, so positioning in center screen in our faces would be appreciated.)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: BryanB

BryanB

Level 19
Verified
Aug 17, 2017
906
Still having problems here. Starting with the 4.0 betas each time the computer first boots it takes a snapshot then saves it, then the intro comes up to ask mode preference , works fine after that until I shut the computer down or restart it, it hangs for up to 5 seconds and then the screen elevates to ( this program is not allowing windows to shut down properly) the place where it's supposed to show what program is causing the problem is blank but it only does it when VS is installed.

VS 4.04b boots up without the snapshot and mode preference but still hangs at shutdown.

Windows 7 HP 64 Bit
Crystal Security
SysRestore = snapshot software

Appreciate this software and know you'll get it right.
That's right! I think a couple of people had some kind of issue like this a few pages back. If we do not hear from who ever it was soon, I will search for it.

Happy Halloween everyone!!!

Was this the Eorian post you were referring to. Unfortunately I just installed 4.09b and it is still having the same issues. What's more I'm using a different computer, (still the same specs) and I'm on a totally different wireless network, same provider, comcast. Also, previous computer was baron of other software but this one had dozens of bloatware which I promptly removed, (registry is still very large). By the way, using the free version smart mode along side Crystal Security disabled, along with WD windows 7 version and WFW, UAC off. Another thing, I mentioned that at shutdown the programs manager, thanks plat1098, is warning that a program is keeping windows from shutting down properly, now their is a second warning and this one does show the program, it says Task Host Window, not sure that's a big help. My unprofessional gut feeling is the coding of your desktop gadget is causing the shutdown issue. No idea on the startup.
Also Dan if you're going to continue the banter with Umbra here in the forum good but at least admit to yourself that you actually enjoy it, likewise to Umbra. Nothing wrong with that. Nothing wrong with lively debate but.

Enjoy Halloween all.
 

Attachments

  • DeveloperServiceLog.log
    9 KB · Views: 211
  • DeveloperLog.log
    33.1 KB · Views: 221

Telos

Level 21
Verified
Content Creator
Jan 29, 2017
1,020
@danb ... bug or quirk... I set User Log to display "full screen" (I think that's the term). Then I cleared the User Log. BUT... after clearing the log I can't "X" out from VS. The blank User Log screen won't go away. I have to stop service and then kill VS via task manager.

Same issue with Command Lines at full screen

Did this 3x, so it seems repeatable. Can anyone duplicate?

I did not try this with white list, but I expect same behavior as User Log & Command Lines.
 
Status
Not open for further replies.
Top